مهارت همدلی
مهارت همدلی
مهارت همدلی چیست؟
مهارت همدلی چه کاربرد هایی دارد؟
مهارت همدلی چه تاثیراتی دارد؟
مهارت همدلی چگونه پرورش می یابد؟
امروزه زندگی انسانها به شدت تحت تاثیر اضطراب و استرس ناشی از پیشرفت علم و کم شدن منابع و عملاً صورتی شدن زندگی می باشد و در این میان انسان ها بیش از پیش به مهارت همدلی نیازمندند اگر مهارت همدلی را در این دوره و زمونه در میابیم از لحاظ سطح روابطی به شدت به مشکلات بزرگی برخواهیم خورد به نوعی امروزه با وجود بیماری های گوناگون مثل کرونا و سطح اضطراب و استرس بالا، دنیا به محبت و همدلی بیشتری نیازمند است و با یادگرفتن مهارت همدلی می توانید در روند پیشرفت روابط خودتان و اطرافیانتان تاثیرات به شدت مثبتی را بگذارید. مطمئناً شخصی که مهارت همدلی را بلد باشد و از آن مهارت در راستای پیشرفت روابط اش استفاده کند در زمانی به شدت کوتاه میتواند محبوب دلها شود و مشکلات بسیار جدی روابطی خود را به شدت کاهش داده و آنها را حل کند.
لطفا به پادکست زیر توجه کنید:
مهارت همدلی چیست؟
مهارت همدلی یعنی توانایی درک احساسات و دیدگاه دیگران به طوری که انسان بتواند خود را در جای دیگری بگذارد و از زاویه دید طرف دیگر به جهان نگاه کند و همین امر باعث می شود که احساساتی نظیر خشم ترس شوق شور اضطراب و یا هر احساس دیگری را از جانب دیگری حس کند و در خیلی از موارد به او حقوق بدهد و دیگر با یادگیری مهارت همدلی میتوان از زود قضاوت کردن به راحتی جلوگیری کرد. مهارت همدلی از دو جزء اصلی تشکیل شده است:
( مهارت همدلی عاطفی و مهارت همدلی شناختی)
مهارت همدلی شناختی: بدین معناست که شخص بتواند احساسات طرف مقابل را شناسایی کند و بفهمد.
مهارت همدلی عاطفی: بدین معناست که پس از شناختن احساسات طرف مقابل بتواند آنها را درک کرده و شاید در مواردی آنها را بهتر کند.
به نوعی می توان گفت که ناتوانی در درک احساسات دیگران به ناتوانی در هوش هیجانی بر می گردد و اگر شخصی هوش هیجانی پایینی داشته باشد به راحتی نمی تواند احساسات دیگران را درک کرده و در راستای بهبود آنها موثر واقع شود.
و در این راستا برای درک احساسات دیگران باید ابتدا به هنر خود آگاهی واقف باشید و از آن اطلاع داشته باشید زیرا شخصی که خود را دوست نداشته باشد هرگز نمی تواند دیگران را دوست بدارد.
ویژگیهای افرادی که مهارت همدلی بلد هستند:
برای انگیزه بیشتر با صدای بلندتر گوش کنید:
دیگران را دوست دارند
به اکثر افراد احترام می گذارند
اعتماد به نفس بالایی دارند
هوش هیجانی سرشاری دارند
در اکثر روابط محبوب دیگران هستند
بدون آنها خوش نمی گذرد
عزت نفس بالایی دارند
به هیچ وجه خودخواه نیستند بلکه خویشتن دوستی را سرلوحه کار خود قرار داده اند
مهارت ارتباطی بالایی دارند
در تاثیر گذار بودن و دوست پیدا کردن بی نظیرند
شاید پیش خود فکر کنید که این مسیر بسیار مسیر هموار و ساده ای است اما تمامی افرادی که این خصوصیت را دارا هستند دستکم دو سال روی خود بی وقفه کار کردهاند و تاثیرات آن را لحظهای دیدند و عملاً به جای سرمایهگذاری روی طلا بورس و سکه و دلار فقط و فقط روی خود و روابط خود سرمایه گذاری کرده اند. اگر چنین مهارتی را بلد نیستید پیشنهاد می کنم دوره ادراک را از وبسایت افکارلند تهیه کنید و به آن گوش جان بسپارید زیرا مهارت همدلی به شدت در این دوره موج می زند و شما می توانید راه یک ساله را طی چند روز بپیماید و عملاً در زندگی و روابطی به شدت جلو بیفتید.
مهارت همدلی چه تاثیرات و کاربردهایی در فرد دارد:
افزایش اعتماد به نفس
ایجاد حس خوشایند در فرد
گسترش دایره ارتباطی موثر
بالا بردن عزت نفس و خویشتن دوستی
جلوگیری از سوء تفاهم و رفتارهای ناشیانه
کمک به تصمیم گیری در شرایط سخت و بحرانی زندگی
افزایش دید گسترده در شناخت دیگران
همانطور که میبینید مهارت همدلی تاثیرات و کاربردهای بسیار زیادی د دارد و اگر شخصی مهارت همدلی را یاد بگیرد در کنارش از تمام احساس های جالب و ارتباط های خوب در زندگی بهره مند خواهد شد و در شرایط سخت زندگی میتواند تصمیمگیریهای به شدت درستی را انجام دهد و عملاً نوعی خویشتن دوستی و اعتماد بنفس مضاعف به آن شخص هدیه داده می شود و عملاً فرد با یک تیر چند نشان را زده است یعنی نه تنها مهارت همدلی را یاد گرفته است بلکه اهداف جالب تری هم در کنار آن تیک خورده اند.
لطفا ویدیو زیر را با صدای بلند تماشا کنید:
راه های افزایش و یادگیری و پرورش مهارت همدلی:
مهارت همدلی همانگونه که از نامش پیداست یک مهارت است و یک مهارت اکتسابی محسوب می شود پس با تمرین و تکرار و گاهی میتوان آن را پرورش و افزایش داد. در اینجا چند اقدام برای افزایش و پرورش این مهارت آوردهام که به گمانم شایان مطالعه است:
گوش دادن حرفه ای:
می توان گفت ۹۰ درصد روابط اطراف ما و تا خود ما در خیلی از موارد در زندگیمان حوصله گوش کردن حرف های دیگران را نداریم اما به نوعی ساده لوحانه از آنها تاثیر می گیریم و زمانی که شما این نکته را می دانید پس باید خوب بدانید که در این زمان که کسی خوب گوش نمی دهد و همه منتظر آنند که میکروفون به دستشان بیاید و از خودشان بگویند اگر شما گوش کننده حرفهای باشید میتوانید به شدت تأثیرات مثبتی در مخاطب بگذارید و روابط خود را گسترش دهید به جرأت میتوانم بگویم بیشتر جدایی های امروزه به واسطه این است که یک زوج به یکدیگر خوب گوش نمی دهند و همواره می خواهند حرف خود را به کرسی بنشانند پس اگر شما گوش کننده حرفه ای باشید می توانید روابط خود را بهبود و گسترش بخشید.
گوش دادن به این معناست که زمانی که با طرف مقابل سخن می گوید تمام حواس خود را به او معطوف کنید و هرگز حواستان پرت نشود و گاهی هم خود را جای او بگذارید تا از زاویه دید او نگاه کنید هر از گاهی هم در بین سخنان او سر خود را به نشانه تایید تکان دهید تا او متوجه شود شما کاملاً به او حواس جمع هستید و از تماس چشمی هم غافل نشوید زیرا تماس چشمی می تواند احساسات را به طور شفاف انتقال دهد.
منعکس کردن احساس:
در این تمرین شما باید پس از شنیدن حرفهای مخاطب همواره به او واکنش احساسی نشان دهید و حرفهای او را هر چند سبک بپذیرید و احساسات او را درک کنید شاید تنها با گفتن جمله ای که بدین صورت:(من کاملا تو را درک می کنم)
و مطمئن باشید که اگر مخاطب در شما این واکنشهای احساسی را ببیند بیشتر به شما ترغیب می شود و از هم صحبتی با شما لذت می برد و در روابط خوب شما تاثیرات بسیار مثبتی را خواهد گذاشت.
بدون تعصب دنیا را دیدن:
چه بالا بروید و چه پایین بیایید ما ایرانیها انسانهای متعصب ای هستیم و تعصب کشیدن در زندگی و فرهنگمان جاری است زیرا که از زمان کودکی ما را به تعصب کشیدن عادت دادهاند برای مثال اگر شما توانستید یک استقلالی را قانع کنید که پرسپولیسی بشود و یا یک پرسپولیسی را قانع بکنید که استقلالی بشود من جایزه هنگفتی به شما خواهم داد. ای بسا که هیچ کدام از این طرفین نمی دانند که چرا استقلالی هستند و یا چرا پرسپولیسی اما چون از کودکی تعصبی را همراه خود کشیده اند پس هیچ گاه نمی توانند از موضع خود پایین بیایند و در موضوع دیگری چشم به جهان بگشایند. حال هنر شما اینجا به نمایش گذاشته می شود که اگر بتوانید از دیدگاه تعصب آنه و تعصب انگیز کنارهگیری کنید و بدون ارزنی تعصب به حرف های طرف مقابل گوش دهید و ای بسا که بتوانید او را بهتر راهنمایی کنید.
قضاوت نکردن:
انسان ها به صورت ذاتی از مقایسه شدن و یا نصیحت شنیدن و یا بدتر از آن قضاوت شدن بیزارند اما به صورت ذاتی به مقایسه کردن و نصیحت کردن و قضاوت کردن علاقه مند هستند پس شما با این آگاهی در حال حاضر می دانید که اگر کسی را قضاوت کنید به احتمال خیلی زیاد حتی اگر قضاوت تان درست بوده باشد آن شخص از شما فاصله خواهد گرفت و بسا که شاید رابطه شما با آن شخص تمام شود پس تا می توانید قضاوت کردن نصیحت کردن و مقایسه کردن را در ارتباط با مخاطب تان را کنار بگذارید و بی ریا به او کمک کنید حال آنکه این کار باعث می شود او به شما جذب شود و با شما ارتباط موثر ایجاد کند.
مخلص کلام:
ما انسان ها و به نوعی کره زمین به همدلی و محبت بیشتری نیازمندیم و اگر این مهارت را حداقل در حد اعتدال یاد نگیریم به خودمان و روابط دوروبرمان آسیب وارد کرده ایم در همین راستا در مجموعه افکار لند تصمیم گرفتیم که به صورت ۲۴ ساعته پذیرای تماس های شما به صورت رایگان باشیم در هر زمانی که احساس کردید نیاز به همدلی و یا مشاوره تخصصی در ارتباط با همدلی و مهارتهای ارتباطی دارید می توانید با شماره پشتیبانی و یا این شماره تماس حاصل کنید و چالش های خود را بیان کنید.
09198015141
پیروز پایدار و افکارلندی باشید
دیدگاهتان را بنویسید